Biblioteket i Pergamum

I den neste seksjonen skal vi se litt på historien, hva slags bibliotek som fantes, når de ble laget og hvordan de var. Viktigheten av de kan nok ikke undervurderes, og mye av de har samlet på før, har vi klart å dra nytte av i dag, så det er noe vi virkelig bør sette mye pris på. Som du skal få se så er det fascinerende hva mennesket har klart å oppnå, for mange tusen år siden.

Det første biblioteket vi skal se litt på er det som var i Pergamum. Det ligger i nåtidens Tyrkia, og man kan fortsatt besøke ruinene der, om man skulle ønske det. Dette var et bibliotek som hadde over 200 000 volum og dermed så var det helt utrolig viktig som et senter for kunnskap på den tiden. Man hadde allerede da biblioteket i Alexandria, men dette var nesten like viktig, og den store samlingen var også noe som gjorde en stor forskjell for riket. Fordi dette biblioteket var laget av Kongeriket Pergamon, som på den tiden, noen hundre år før Kristus, var en stor makt og dermed hadde stor innflytelse i området kulturelt sett.

Det er noe man ser mange ganger, at dette området, som kanskje mange kjenner til, rundt det østlige Middelhavet, var svært viktig for videreutviklingen av sivilisasjonen, og det ser man blant annet med dette biblioteket, men også med andre som vi skal se på litt. Vi anbefaler sterkt å lese videre på alt det vi har å si deg, fordi vi virkelig tror det er verdt det.

hotnews