Bibliotekene er fortsatt populære

Bibliotek er av gresk: biblio som betyr bok og theke som betyr lager. Slår man opp på bibliotek i et leksikon kan man lese at det er en samling av dokumenter, og disse kan både være fysiske og digitale. En person som jobber på et bibliotek, kalles bibliotekar. Deichman i Oslo er Norges største folkebibliotek, og de kan lese mer om dette biblioteket her Deichman hvis du vil lese mer.

Fortsatt mange som besøker bibiliotekene

Norsk Kulturbarometer viser at 46 % av befolkningen er innom et bibliotek en eller flere ganger i løpet av et år. Det er bare idretten som kan vise til bedre tall en bibliotekene. Skal du på biblioteket og trenger noen gode sko å gå med, kan du sjekke ut noe nytt her ecco sko til alle anledninger hvor det er veldig godt utvalg.

En annen undersøkelse viser at folkebibliotekene er den offentlige virksomheten som har størst tillit blant befolkningen. Flere år på rad har bibliotekene gjort det best på kundetilfredshet av alle offentlige tjenester.

Fremtidens biblioteker

Mange tror at fremtiden biblioteker blir uten bøker, i hvert fall med mye mindre bøker. Det vil si at det blir flere arkiver med skannede dokumenter om lokalhistorie, bøker og nettbasert informasjon. Mange tror også at bibliotekene vil ble mer sosiale og være møteplasser, hvor barnefamilier og forskjellige miljøer fra lokalsamfunnet vil møtes. Man tror også at fremtidens biblioteker vil være en enda større påvirker av barn og voksens leseadferd og digitale påvirkning. Det betyr at folkebibliotekene kan få en enda viktigere plass i våre lokalsamfunn i fremtiden.

Mange flotte bibliotek

Det finnes mange fine bibliotek rundt om kring i verden, og som er verdt å besøke hvis man er i nærheten. Her er en oversikt over noen av de flotteste Vakre bibliotek i verden. Mange av disse har en fantastisk arkitektur, og er spennende å besøke av den grunn. Baltimores George Peabody Library er et av de flotteste i hele verden. Dette må kunne kalles en katedral av bøker, og stod ferdig i 1878. Biblioteket har over 300 000 bøker.

Det er også en stor begivenhet å besøke Kinas nasjonalbibliotek i Beijing. Med 31 millioner bøker, er dette det største bibliotek i Asia. Det er også imponerende hvordan de har bygget en studiesal over fire etasjer.

En litt annen type bygning finner man i Dublin på Trinity College Library. Bygget er fra 1700 tallet, og når man kommer inn her kan det nesten virke som man er inne i Jedi-tempelarkivene i Star Wars filmen Klonene angriper. Biblioteket har også en del store verker, som Kellsboken som er det illuminerte manuskriptet av de første fire evangeliene i bibelen, som man mener er fra år 800 etter Kristus.

hotnews