Ta med barna på biblioteket

Leseglede skapes ofte hjemme, for eksempel når foreldrene leser til barna. Men det er selvsagt viktig å opprettholde denne lesegleden også når barna begynner å lese selv. Skolebøker og lekser er vel og bra, men barna bør også oppmuntres til å lese bare for moro skyld, og jo mer de leser, desto bedre er det.

La barna velge bøker selv

Ikke tving barna til å lese bøker de ikke er interessert i, og ikke gi dem bøker bare fordi du selv likte disse bøkene da du var på samme alder. Hvis barna føler seg tvunget til å lese bøker, vil de fort mislike bøker og lesing. Men det er viktig å oppmuntre barna til å lese, fordi leseferdigheter kan påvirke barnas framtid og mulighetene til å få den jobben de ønsker seg.

Gjør gjerne bibliotekbesøket spennende, for å friste barna til å bli med. Forbered barna på forhånd dersom de aldri har vært der før, og kanskje dere til og med kan kle dere ekstra fint, for å gjøre det hele til en spesiell opplevelse. Du finner mange fine og praktiske barneklær på https://kidsbrandstore.no/, og barna kan selvsagt også få være med å velge sine egne klær. Det er en av fordelene med å handle online. Da slipper du å dra med deg barna inn i klesbutikker, noe mange barn synes er veldig kjedelig. Sett dere heller i sofaen og velg ut fine barneklær fra https://kidsbrandstore.no/, for når barna får være med å velge, blir de som regel også mer glad i klærne sine.

Kjempestort utvalg, helt gratis

Bøker koster penger, og det er mye annet som også skal kjøpes, fra klær til skoleutstyr. Med økende priser på det meste, blir bøker kanskje nedprioritert. De fleste har heller ikke plass til allverdens bøker hjemme. Dessuten blir mange bøker bare lest en eller to ganger. Da kan det være bedre å låne bøkene. På den måten får barna et kjempestort bokutvalg, uten at dere trenger å ha hundrevis av bøker hjemme, og uten at du må bekymre deg for om du har råd til alle bøkene barna vil ha. Det er selvsagt fint å eie noen bøker selv, også, men for å opprettholde barnas leseglede, må de få velge tilnærmet fritt blant bøkene som finnes, og da er det enklest å ta dem med til biblioteket og gi dem kjempestort utvalg, uten at det koster noe.

hotnews