St. Catherine’s Monastery Bibliotek

Selvfølgelig finnes det flere gjenkjente, viktige og enestående biblioteker rundt i verden, men et historisk viktig bibliotek er det tidligere benevnte biblioteket, St. Catherine’s. Det historiske bygget er lokalisert i en liten by kalt Saint Catherine i Egypt. Dette er tydeligvis i kontinentet Afrika, som ligger på den andre halvdelen av globusen, men er fremdeles verdt prisen på flybilletten.

Biblioteket er kontrollert av Kirken av Sinai, altså den ortodokse kirke. I tillegg til at det er et historisk gjenkjent bygg, er det også et av de eldste stående bibliotekene. For å være konkret, ble det bygget imellom år 548 og 565 ifølge naturforskere. Disse forskerne har sett nøyere på byggets struktur og bruk av mur. Ut ifra den informasjonen de har sammenlagt, har de kommet frem til at det er i den perioden. Som tidligere nevnt er dette et fryktelig gammelt bygg som vil si at det har gamle bøker. Et eksempel på en bok dette biblioteket fremdeles passer på, og låner ut er Syriac Sinaiticus. De begynte bygningene så tidlig som år 436, som vil si at de brukte over et århundre for å gjennomføre konstruksjonen. Det har også bøker på omtrent alle historisk gamle språk som for eksempel gresk, georgisk, arabisk, koptisk, hebraisk, arameisk og hvitt albansk, blant annet. Biblioteket tilbyr i tillegg til bøker, malerier av de tidligere bibliotekarene og andre ikoniske figurer En illustrasjon av maleriene er «Ladder of Divine», «Holy doors» og «Madonna and Child». Historisk sett er dette området Moses så den brennende busk, noe som gjør at biblioteket har fått mye oppmerksomhet og respekt. Religiøse hendelser har ført til at den islamske profeten Mohammed lovte å passe over biblioteket til tross for de religiøse motsetningene. Basalt basilica er metoden de har bygget opp biblioteket tilbake i tid. Nå har biblioteket ivaretatt den brennende busk igjennom så lang tid ved å ansette en spesifikk vanner som vet den eksakte dosen med vann som trengs for at busken skal beholdes.

Som tidligere sagt kan alle mennesker besøke biblioteket, ettersom det er et ennå stående bibliotek. Mange er interesserte i arkitekturen, og har dermed lyst til å reise til dette kontinentet for å fascinere seg over det fantastiske bygget, men har ikke råd. Derfor er det lurt å spare penger fra inntekten. En spesiell side som hjelper med penger er Centum.no, som forteller og hjelper med lån. I tillegg til arkitekturen er det andre flotte årsaker til å ønske å dra på denne turen til biblioteket. For eksempel er dets rike planteliv og dets unike utvalg av enestående bøker. Her ligger det århundregamle Toraer og Bibler som er verdt å lese for å få innblikk på forskjellen mellom det første og det andre testamentet. Mat og drikke er ikke akseptert på biblioteket, ettersom bibliotekarene er strenge på å holde biblioteket oppe. Dette er en lærerik, spennende og historisk ferie som er passelig for alle aldersgrupper, men spesielt for bokormene.

hotnews