Hvordan få råd til en reise i litteraturens historie?

Vi som elsker litteratur kunne gjerne tenke oss å oppleve de store bibliotekene. Selv om det ikke er Biblioteket i Alexandria eller folkebiblioteket i New York, er det mange reisemål man kunne og burde ha tatt.

Man kan starte med våre egne bibliotek, som i større og større grad er knyttet direkte til kommunens kulturhus. Slik som i Bodø, eller Stjørdal for den saks skyld. Men det som er artig, er at man kombinere litteratur og annen kultur på reisene sine for å oppleve det mest spennende innenfor det skrevne mediet.

Hvorfor har du ikke spart til å reise i litteraturens historie

Det mange spør seg, er hvorfor de ikke har lagt seg opp en buffer. Hva er egentlig en buffer? Det kan ses på flere ulike måter. Som regel har du kanskje allerede penger til gode. Det eneste du trenger å gjøre er å søke om refinansiering, fordi da har du ganske sikkert ikke optimalisert din økonomi. Du har egentlig kanskje spart til mer kultur uten at du visste det. Søk om refinansiering og unn deg en velfortjent ferie. Det er åpnet opp for reiser til utlandet også.

Kombiner litterære historier med danske opplevelser

Kombiner en reise til våre naboer i sør med shopping og attraksjoner. Det Kongelige Bibliotek ble stiftet for over 500 år siden. Med fem århundrer lagret i dette fantastiske bygget midt i Københavns gater, kan du ta med hele familien for den saks skyld. Og best av alt, i denne tiden delte vi konge og drått med våre kjære naboer. Her vil man finne spennende litteratur og historie. Men også tid til å besøke Parken, Strøket og den lille havfruen.

Se noe på Dramaten etter bibliotekets åpningstider

I Stockholm finner vi det Kungliga Bibliotek og det er tydelig at bøker gir oss rojale følelser. Biblioteket som ligger rett ved Humlegården, en rolig park å ha piknik i. Etterpå kan man besøke Dramaten, kulturinstitusjonen og teateret som har eksistert siden 1788. Her har mange kjente forfattere fått sine romaner utspilt foran publikum. Stockholm har mye annet å by på, slik som Stureplan og Sergels Torg. For familien anbefales Gröna Lund Tivoli og Moderna Museum.

Oppsummert

Du trenger altså en kombinasjon av noen få ting. Å starte med å sette opp en bufferkonto er viktig, om du ikke allerede har refinansiert og fått penger til overs. Det andre er selvfølgelig å besøke våre nærmeste naboer. Da får ferien mer innhold og relevans.

hotnews