Bøker i dag

Bibliotek i dag er ikke akkurat like populære som de var før i tiden, selv om vi har en tendens til å overromantisere fortiden, og vi innbiller oss at alle menneskene satt i en stillehall i et bibliotek og leste det nyeste av Voltaire eller Nietzsche. Men inntrykket er uansett ganske bestående, og det er også en liten grunn til det. Det er fordi bøker i all hovedsak, ved siden av teater og slike ting var den eneste kilden til underholdning som man hadde før i tiden. Men også i dag er bibliotek populære, selv om kanskje den umiddelbare adgangen som internett har gitt til folk, har begrenset dens popularitet til en viss grad i hvert fall.

Det som er interessant å se på angående hvilke bibliotek i dag er de største, er fordi det forteller deg noe om hvilke land som i all hovedsak historisk sett har prioritert samlingen av kunnskap og bøker. Det er ikke akkurat tilfeldig at det er de største og mektigste landene i verden som også har de største bibliotekene. Det er en grunn til at Albania ikke har de for eksempel. Det å samle kunnskap er en undervurdert ting, spesielt siden det på mange måter også antyder hvor effektivt utdanningssystem man har i sitt land.

Formålet med mange tiltak er å gi tilgang til bøker for flere barn slik at de kan lese om verden og ting som er viktige. Det er ikke til å undervurderes akkurat det, selv om vår oppmerksomhet blir gradvis tatt fra det området og til et annet. Men det er viktig å stå i mot føler vi, fordi bøker er faktisk noe av det viktigste som finnes.

hotnews