Library of Congress

Det som faktisk er det aller største biblioteket i dag ligger ikke veldig overraskende i USA, og det er Kongressbiblioteket i Washington D.C. som har de aller fleste bøkene i verden, samlet på et sted. Det finnes faktisk hele 164 millioner objekter, individuelle, i dette biblioteket, og der får du nok svaret på det aller meste du skulle lure på. Dets funksjon er jo så klart å gi tilgang til amerikanske kongressmedlemmer om informasjon som kan gjøre deres jobb lettere, siden hele den amerikanske loven kan leses der. Det er kanskje noe disse medlemmene bør vurdere å bruke litt oftere enn hva det virker som de gjør nå?

Som du sikkert forstår så er dette et statlig eid bibliotek, og det er jo heller ikke slik at det inneholder kun amerikansk materiale. Her finner du arbeid gjort over hele verden, og det ville vært fascinerende å bare tatt en gåtur gjennom bygningen for å se hva som faktisk finnes der. Visse områder er nok begrensende til medlemmer av Kongressen eller med spesielle tillatelser. Dette er jo et slikt type bibliotek som inneholder ekte og autentiske verk fra veldig langt tilbake i tid, og det er noe de så klart ønsker å ta vare på.

Man finner material der i over 450 ulike språk, og det er interessant at selv om man kan gå rundt i bygningen så har man faktisk ikke lov til å lese i bøkene og se mer nøye. Det føles litt merkelig, selv om det til en viss grad er forståelig. Det bør vel være mulig for også vanlige mennesker å få tilgang til mer kunnskap, men til syvende og sist så er det den funksjonen akkurat dette biblioteket har. Det finnes jo naturligvis også andre bibliotek som kan oppfylle den funksjonen i Washington og USA generelt, så det er vel antageligvis ikke et veldig stort problem.

hotnews