Introduksjon

Her på bibliotekforum.no så skal vi forsøke å gi deg så mye informasjon vi kan om bibliotek. Vi er klar over at det ikke er det aller mest populære emnet i dag, og det generelle fallet av popularitet som bibliotek har gjennomgått er en konsekvens av hvordan verden har forandret seg og moderniseringen som vi hele tiden driver fremover. Det har gått utover mye av det som tidligere var tradisjonelle og viktige bærebjelker i samfunnet. Blant annet ser man at media og aviser i større grad digitaliserer seg fordi de rett og slett ikke får nok mennesker til å lese fysiske aviser.

Det er også delvis et problem for biblioteker rundt i verden. På grunn av at bortimot alt finnes på nettet så har også tilgangen til bøker økt dramatisk også. Det i seg selv er helt klart ikke en negativ utvikling, og jo fler mennesker som leser bøker, jo bedre er det jo. Man føler jo at også visse politikere bør lese flere bøker, slik at de er litt mer beleste og kunnskapsrike, men det er jo et annet problem. Det som også skjer er at flere og flere kan laste ned bøker, både lovlig og ulovlig, i tillegg så ser man store nettbaserte butikker som i stor grad har tatt over markedet. Det er også et problem i filmindustrien. Ikke selve skapelsen av filmer, men at fysiske butikker

forsvinner i større grad, og det du behøver ligger i et gedigent lager et eller annet sted.

Helt ærlig talt så er det noe man mister ved å ikke besøke et bibliotek, fordi det er så mye der, man føler en slags beundring over det hele. Hva mennesker har skapt og hvor interessant menneskeheten egentlig er. Det som også er et negativt aspekt er at det er en upersonlighet ved å bare bestille en bok via nettet, og få den i posten noen dager etter. Kanskje om man besøker et bibliotek så får man hjelp fra en dyktig bibliotekar som kan peke deg i en retning du ikke har tenkt på før? Bruken av bibliotek nå til dags begrenser seg i stor grad til studenter som naturligvis bruker biblioteket på sin skole eller slike lignende ting. Det er i dag svært få som faktisk drar til et bibliotek for å finne en interessant bok eller lignende ting som det. Avhengig av hva slags synspunkt en person har, så er det i hvert fall en uheldig utvikling.

Uansett så er det jo slik verden har blitt i stor grad, så vi ønsker å komme med litt interessant informasjon, som kanskje kan inspirere deg til å besøke et bibliotek i framtiden, og erfare det du kanskje erfarte for lenge siden. Det kan være verdt det.

hotnews