Barn i biblioteket

På biblioteket finner du for det meste unge og eldre voksne som studerer eller vil finne seg en ny bok, og da er det alltid positivt å se et barn som kommer inn. Barna er en del av framtiden, og det er derfor viktig å fortelle dem hvor viktig bøker er for å utvikle den. For gjennom bøker kan du låse opp massevis av kunnskap, og hvis vi hjelper barn med å fostre en kjærlighet for bøker tidlig er det ingenting som kan stoppe dem. Dette er spesielt nødvendig i dag, da vi lever i en veldig digital verden.

Hvis du vil forstå hvorfor barn burde lese, må vi gå gjennom alle fordelene som finnes. For det første, bøker kan være en felles interesse mellom barn og andre. Det vil si at interessen kan hjelpe med å bygge et emosjonelt bånd hos familie, venner eller ukjente som barna har lyst til å bli venner med. For det andre, det er mange ferdigheter et barn kan lære å forsterke ved å lese. Deres kreativitet blir større og grunnleggende ferdigheter som leseforståelse, bedre vokabular og kritisk tenking blir forsterket. Enkelte ganger kan bøker også lære barna om etikk og moral, som blir ofte utforsket i tradisjonelle eventyr og fabler.

Tidligere ble det nevnt at vi lever i en digital verden, og den har både fordeler og ulemper. Det eksisterer mange fordeler ved den nye teknologien, som for eksempel bedre kommunikasjon, mer underholdning og tjenester som Questback, som er nyttig for alle typer bedrifter. Dessverre er det vanskelig å vite når det blir for mye av det gode, og det er jobben til voksne å lære barna grenser. Internett er et godt verktøy for å finne informasjon, og nå som e-bøker har blitt en ting er det vanskelig å holde det utenfor bibliotekene. Likevel burde de yngste holde seg til de tradisjonelle bøkene, for det hjelper dem å forstå at en bok er et objekt som eksisterer i den virkelige verden.

Interessen for bøker har falmet de siste årene, spesielt hos de unge. Biblioteker må jobbe for å skape interesse, fordi barna er de som skal ta over etter oss, og de burde bli enda smartere enn deres tidligere generasjoner. Et bibliotek kan tiltrekke den yngre delen av befolkningen ved å holde ulike arrangementer, blant annet lesekonkurranser og ukentlige lesestunder.

Det beste med biblioteket er at du kan låne utallige mange bøker, som varierer i tema. Hvis et barn først ønsket å lese en bok om verdensrekorder, men endret mening og ville heller lese en bok om dyr og planter, kan de det, fordi det er funksjonen til et bibliotek. Så la barna utforske, istedenfor å fortelle dem hva de burde lese.

hotnews